Pälkäneen kulttuurireitit

Tervetuloa Pälkäneen kulttuurireiteille!

Kuuntele Laipanmaan kulttuurireitti

Kuuntele Onkkaalan kulttuurireitti

Kuuntele Luopioisten kulttuurireitti

Kuuntele Laitikkalan kulttuurireitti

laipanmaan kulttuurireitti

Pälkäneen kulttuurireitti -hanke on kerännyt, koonnut ja taltioinut kasaan neljä erilaista kulttuurireittiä Pälkäneen alueelle. Digitaalisesti opastetut, tarinallistetut kulttuurireitit vievät kuulijansa matkalle Pälkäneen kulttuurihistoriaan ja sen mielenkiintoisille poluille. Reittejä on yhteensä neljässä paikassa: Pälkäneen keskustassa Onkkaalassa, Laipanmaan erämaametsässä, Kukkia-järven kainalossa Luopioisissa sekä koko Pirkanmaan maukkaimmissa maisemissa Laitikkalassa. Jokaisella reitillä on oma teemansa ja tarinansa. Ne ovat fiktiivisiä ja dramatisoituja, mutta tositapahtumiin ja oikeisiin henkilöihin perustuvia. Reiteillä on kohteita, joiden tarinat pystyy kuuntelemaan älylaitteelta:

 • kirjoittamalla internetselaimeen:
  • tarinasoitin.fi/onkkaalankulttuurireitti
  • tarinasoitin.fi/laipanmaankulttuurireitti
  • tarinasoitin.fi/laitikkalankulttuurireitti
  • tarinasoitin.fi/luopioistenkulttuurireitti
 • lataamalla sovelluskaupasta StoryPlayer -sovelluksen
 • lukemalla QR-koodin reitin varrella olevasta opastaulusta

Maastossa kulkiessa tarinat kannattaa kuunnella kuulokkeiden kautta.

Lataa tästä Pälkäneen kulttuurireitit -opaslehtinen (PDF-tiedosto)

Pälkäneen kulttuurireittien kehittäminen ja tuotteistaminen houkutteleviksi matkailukohteiksi -hanke lyhyesti:

Pälkäneellä on vahva kulttuurihistoria ja Pälkäneeltä löytyy runsaasti historiallisia ja esihistoriallisia kohteita. Kulttuurireittihanke vastaa näiden kohteiden, niihin liittyvien tarinoiden ja historian esille tuomiseen, sekä tiedon keräämisestä talteen myös tuleville sukupolville. Hankkeessa kerätty ja koostettu materiaali tuodaan kuntalaisille sekä matkailijoille helposti löydettäväksi sekä saavutettavaksi.

Hankkeen tavoitteena on kerätä yhteen Pälkäneen kulttuurihistoriallinen tieto, suunnitella ja toteuttaa laadukkaita kulttuurimatkailureittejä eri puolille Pälkänettä, sekä kerätä reittitiedot ja niiden takana olevat tarinat matkailijan ja kuntalaisten helposti löydettäväksi. Reiteille tuotetaan myös virtuaaliopastuksia, jolloin reitit ovat kaikkien saavutettavissa. Valmiit reitit tarjoavat matkailijoille valmiiksi räätälöityjä matkailumahdollisuuksia oheispalveluineen ja opastuksineen. Hankkeessa tehdään yhteistyötä paikallisten yhdistysten, yritysten, kuntalaisten ja seudun verkostojen kanssa. 

Kestävä kehitys näkyy myös maaseutu- ja lähimatkailun tukemisella kaukomatkailun sijaan. Reitit suunnitellaan ekologisesti ja ympäristöä vahingoittamatta. Vastuullisuus reitillä otetaan tarkoin huomioon reitin ohjeita tehtäessä. 

Maaseutu-rahoituksen logo    Leader ryhmä Pirkan Helmi -logo         Eu-rahoittajana hankelogo