Pälkäneen kulttuurireitit

Pälkäneen kulttuuriteittihanke etsii juttuja, tarinoita, legendoja Pälkäneen alueelta! Löytyykö sinulta tai lähipiiriltäsi niitä? Tuo julki kummitusjutut, mummun ja papan nuoruudenaikojen salaromanssit, vaikuttavat kokemukset Rauniokirkolla tai legendaaristen persoonien parhaat letkautukset!

Tässä muutama valmis aihepiiri, josta voit ammentaa ideaa, mutta mikä vaan juttu tai muisto käy, mikään ei ole liian pieni jaettavaksi. Etsimme tarinoita ihmisistä, paikoista ja tapahtumista.

  • Laipanmaan erämetsän monet polut. Kerro unohtumattomimmat retket silloin tai nyt.
  • Onko isovanhempasi tehnyt arkeologisen löydön Kukkian alueelta?
  • Kuka on kiinnostavin kyläpersoona, josta olet kuullut tai jonka olet itse tavannut?
  • Minkälaisia makumuistoja Laitikkalasta olet kerännyt matkaasi?
  • Mistä lähiruuasta olet Pälkäneellä erityisen ylpeä? Miksi?

Tarinoita voit lähettää oheisen lomakkeen lisäksi perinteisellä kirjepostilla, sähköpostilla tai soittaa. Myös tapaaminen turvavälit huomioon ottaen onnistuu!

Ota rohkeasti yhteyttä:

Eeva Osa, hankekoordinaattori
Keskustie 1
36600 Pälkäne
p. 050 534 1079
eeva.osa@palkane.fi

Maaseutu-rahoituksen logo Leader ryhmä Pirkan Helmi -logo      Eu-rahoittajana hankelogo

Pälkäneen kulttuurireittien kehittäminen ja tuotteistaminen houkutteleviksi matkailukohteiksi -hanke lyhyesti:

Kulttuurireittihanke toteutetaan Pälkäneen kunnan elinvoimapalvelujen alla, elinkeino- ja kulttuuripalveluiden yhteisenä hankkeena. Kunnassa hankkeesta vastaavat elinkeinojohtaja ja kulttuurisuunnittelija ja hankkeeseen palkattu koordinaattori. Yhteistyötä tehdään paikallisten yhdistysten, yritysten, kuntalaisten ja seudun verkostojen kanssa. 

Pälkäneellä on vahva kulttuurihistoria ja Pälkäneeltä löytyy runsaasti historiallisia ja esihistoriallisia kohteita. Kulttuurireittihanke vastaa näiden kohteiden, niihin liittyvien tarinoiden ja historian esille tuomiseen, sekä tiedon keräämisestä talteen myös tuleville sukupolville. Hankkeessa kerätty ja koostettu materiaali tuodaan kuntalaisille sekä matkailijoille helposti löydettäväksi sekä saavutettavaksi.

Hankkeen tavoitteena on kerätä yhteen Pälkäneen kulttuurihistoriallinen tieto, suunnitella ja toteuttaa laadukkaita kulttuurimatkailureittejä eri puolille Pälkänettä, sekä kerätä reittitiedot ja niiden takana olevat tarinat matkailijan ja kuntalaisten helposti löydettäväksi. Reiteille tuotetaan myös virtuaaliopastuksia, jolloin reitit ovat kaikkien saavutettavissa. Valmiit reitit tarjoavat matkailijoille valmiiksi räätälöityjä matkailumahdollisuuksia oheispalveluineen ja opastuksineen.

Kestävä kehitys näkyy myös maaseutu- ja lähimatkailun tukemisella kaukomatkailun sijaan. Reitit suunnitellaan ekologisesti ja ympäristöä vahingoittamatta. Vastuullisuus reitillä otetaan tarkoin huomioon reitin ohjeita tehtäessä. 

Lisätietoja:

Eeva Osa, hankekoordinaattori (yhteystiedot yllä)