Pälkäneen kulttuurireitit

 

Pälkäneen kulttuurireitit -hankkeen ensimmäinen reitti on nyt valmis!

Kuuntele Laipanmaan kulttuurireitti

laipanmaan kulttuurireitti

Tarinaan pääset kuuntelemaan kirjoittamalla internetselaimen osoiteriville tarinasoitin.fi/laipanmaankulttuurireitti, lataamalla sovelluskaupasta sovelluksen StoryPlayer tai lukemalla älylaitteella kohteen opastaulun QR-koodin. Kohteen tarina lähtee pyörimään Play-näppäintä painamalla. Suosittelemme ottamaan maastoon mukaan kuulokkeet, jotta ääni toistuu hyvin. Tarinoita voi kuunnella haluamassaan järjestyksessä klikkaamalla kohdetta lista- tai karttanäkymästä älylaitteen näytöllä. Matkan edistymistä ja sijaintia kartalla pystyy seuraamaan näytön oikeassa ylälaidassa olevan kartta-ikonin kautta. 

Reitin pituus on noin neljä kilometriä ja aikaa kannattaa varata noin 2 tuntia. Matkan varrella on muutamia nousuja, joissa kivet ja juuret saattavat olla sateisella kelillä liukkaita. Noin puolessa välissä on laavu, jolla voi pitää taukoa. 

Saapumis- ja pysäköintiohjeet
Pysäköi autosi Rajalan tallin vieressä olevalle parkkipaikalle. Kangasalan suunnasta tultaessa ensin tulee vastaan Rajalan kämppä ja sen jälkeen pienen mutkan takaa näkyy jo Rajalan talli. Pälkäneen suunnasta tultaessa vastaan tulee ensin talli ja parkkipaikka.

Kulttuurireitin ohjeet ovat tallin ilmoitustaululla ja ensimmäinen kohde on Rajalan kämpällä. Sieltä palataan takaisin tallille ja lähdetään kulkemaan pitkin Laipanmaan luontopolkua. Kulttuurireitti on merkitty muiden Laipanmaan reittien tavoin sinipäisillä merkkipaaluilla. Se on tehty kierrettäväksi vastapäivään, joten jatka matkaa riiheltä hiekkatietä ylös Pälkäneen suuntaan ja sinisen tolpan kohdalta mäen päällä astu vasemmalle metsään.
Nauti metsästä, sen rauhoittavasta ja parantavasta voimasta ja uppoudu hetkeksi Laipanmaan tarinoihin!

Pälkäneen kulttuurireittien kehittäminen ja tuotteistaminen houkutteleviksi matkailukohteiksi -hanke lyhyesti:

Kulttuurireittihanke toteutetaan Pälkäneen kunnan elinvoimapalvelujen alla, elinkeino- ja kulttuuripalveluiden yhteisenä hankkeena. Kunnassa hankkeesta vastaavat elinkeinojohtaja ja kulttuurisuunnittelija ja hankkeeseen palkattu koordinaattori. Yhteistyötä tehdään paikallisten yhdistysten, yritysten, kuntalaisten ja seudun verkostojen kanssa. 

Pälkäneellä on vahva kulttuurihistoria ja Pälkäneeltä löytyy runsaasti historiallisia ja esihistoriallisia kohteita. Kulttuurireittihanke vastaa näiden kohteiden, niihin liittyvien tarinoiden ja historian esille tuomiseen, sekä tiedon keräämisestä talteen myös tuleville sukupolville. Hankkeessa kerätty ja koostettu materiaali tuodaan kuntalaisille sekä matkailijoille helposti löydettäväksi sekä saavutettavaksi.

Hankkeen tavoitteena on kerätä yhteen Pälkäneen kulttuurihistoriallinen tieto, suunnitella ja toteuttaa laadukkaita kulttuurimatkailureittejä eri puolille Pälkänettä, sekä kerätä reittitiedot ja niiden takana olevat tarinat matkailijan ja kuntalaisten helposti löydettäväksi. Reiteille tuotetaan myös virtuaaliopastuksia, jolloin reitit ovat kaikkien saavutettavissa. Valmiit reitit tarjoavat matkailijoille valmiiksi räätälöityjä matkailumahdollisuuksia oheispalveluineen ja opastuksineen.

Kestävä kehitys näkyy myös maaseutu- ja lähimatkailun tukemisella kaukomatkailun sijaan. Reitit suunnitellaan ekologisesti ja ympäristöä vahingoittamatta. Vastuullisuus reitillä otetaan tarkoin huomioon reitin ohjeita tehtäessä. 

Lisätietoja:

Eeva Osa, hankekoordinaattori

Keskustie 1
36600 Pälkäne
p. 050 534 1079
eeva.osa@palkane.fi

Maaseutu-rahoituksen logo    Leader ryhmä Pirkan Helmi -logo         Eu-rahoittajana hankelogo