Kulinaristeille kulttuurin nälkään

Kangasala - Kuhmoinen - Pälkäne 

Kangasalan keskustassa sijaitseva Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien ja taidenäyttelyiden kulttuuritalo. Arkkitehtuurinen taidonnäyte tarjoaa uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat keskustan ravintolat tarjoavat keskieurooppalaista tunnelmaa niin makujen, kahvilatuotteiden kuin kesäterassien muodossa.

Kuhmoisiin päin suunnattaessa matkalla poiketaan Kuhmalahden Taidepappilassa, joka on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja ja keramiikkataiteilija Teemu Luodon koti. Matkan jatkuessa kohti Päijälää, suunnataan pienten koskien partaalle sijaitsevaan Riihigalleriaan. Vaihtuvat taidenäyttelyt ja Niilo Suojoen teokset tekevät tästä metsien keskellä seisovan piilotetun aarteen. Kuhmoisten keskustaan matkatessa pistäydytään Kesäkahvila Tassissa omenapuun katveeseen suolaisten tai makeiden herkkujen ääreen.  

Matkan edetessä suunnataan seuraavaksi Pälkäneelle, Luopioisten kylään. Kulttuurikeskus Mikkolan jyvämakasiini, aitat, pytinki, navetta ja naapurissa sijaitsevat museot henkivät historian havinaa ja tarjoavat uudempiakin kulttuurin tuulia. Jatkettaessa Pälkäneen keskustaan, seuraava pysähdyspaikka löytyy Nuijantalolta. Kesänäyttely ja sesongin mukaisista kotimaisista raaka-aineista valmistetut tuotteet tuovat oman ripauksensa kesän retkeen. Pyhän Mikaelin kirkkoon eli Rauniokirkon vaikuttaviin maisemiin voi tutustua keskustan läheisessä kulttuurimaisemassa. Naapurissa sijaitseva Viinikahvila Pajuparvi tarjoaa retken viimeisen elämyksen viiniköynnösten keskellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Katso kaikki Lakeland Villages -reitit.