Poikkea reitiltä

Pälkäne - Kuhmoinen - Kangasala 

Kun lähdetään tutkimaan aluetta reitin ulkopuolelta matka vie Laitikkalan Makukylään. Tänne Pirkanmaan helmeen Pälkäneellä kannattaa suunnata ison ostoskorin kanssa. Rönnvikin viinitila tarjoaa vierailijoilleen idyllisen ympäristön nautinnolliseen päivän viettoon niin arkena kuin juhlana.  

Alle kilometrin päässä sijaitsevan Suttisen Tilan puodin hyllyt täyttyvät omien peltojen tuoreista marjoista, vihanneksista ja kotimaisten pientuottajien lähiruokatuotteista. Tilalta löytyy tekemistä koko perheelle, erityisesti loppukesän maissilabyrintti innostaa kaikki yhteiseen piiloleikkiin. Jatkettaessa eteenpäin maaseutumyymälä Kesänmaku valmistaa ammattitaidolla omasta maatilajalostamosta lihatiskin tuotteet kotiin viemisiksi. Makukylästä löydät myös majoituksen ja tilat  vaikka suuremmillekin sukujuhlille. Tarkista Laitikkalan Makukylän kesätapahtumat ennen reissuun lähtöä. 

Päijänteen länsirannalla Kuhmoisissa sijaitseva Pihlajakosken kylä on eläväinen kesäkohde. Perinnemaisemaan sijoittuvan kylän keskus on kesäravintola Wonkamies ja kyläkauppa. Herkut, kesäterassi ja livemusiikki ovat varma yhdistelmä kesäpäivään. Sataman makasiinit tarjoavat kulttuuria ja kahvilapalveluita vierailijoille. Majoitusta erikoisille porukoille löydät BBQ Rentistä.  

Eläinten ystävien kannattaa suunata Kangasalan Raudanmaalle, vain puolen tunnin ajomatkan päähän Tampereelta. Lastenmaatila Pikku Piha tarjoaa elämyksiä lapsille ja aikuisille ympäri vuoden. Tilalla asustaa monenlaisia tuttuja ja vähän harvinaisempiakin eläimiä. Kahvila Mäyrä tarjoaa herkkuja isompaan ja pienempään nälkään.Vain viiden minuutin ajomatkan päästä löydät Ahonlaidan lammastilan tilamyymälän sekä majoitusta vanhassa päärakennuksessa. Vieressä sijaitseva Villa Ponsa tarjoaa ainutlaatuista glamping-telttamajoitusta, ja kesäkahvila palvelee kävijöitä viikonloppuisin. Unohtumattomia päiviä hevosten seurassa voit viettää Onnelan Eläimet -tilalla.

Katso kaikki Lakeland Villages -reitit.