Kulinaristin unelmakohde – vinkit trendikkääseen ruoka- ja viinimatkaan Pälkäneelle

 

Trendikäs kulinaarinen matkailu tarkoittaa kesällä 2018 aitoja, hyviä perusmakuja sekä lähiruokaa autenttisessa ympäristössä. Pälkäneellä,  Tampereeen ja Hämeenlinnan kupeessa, trendikkään makumatkan voi kietoa vallan kokonaan ruuan ja juoman ympärille, sillä kunnan kokoon nähden lähiruokapalvelujen tarjonta on vertaansa vailla koko valtakunnassa. 

Kuplikkaan kierroksen tähtikohde on Rönnvik, yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista viinitiloista, jonka yhteydessä sijaitsee olutpaja Panimo, viinipuoti ja lähiruokaa painottava ravintola. Terassilla lomanälän kutitellessa vatsanpohjaa nautitaan tilan kuuluisaa viinikukkoa, tilaviinejä komeita tiluksista ihaillen. Kesäkauden viini-uutuuksista karpalolla maustettu Kamreerin morsian kuuluu ehdottomasti ostoslistalle ja lomalaisen mökkijääkaappiin.

Satakiloinen sika hiljentää kovemmankin nälän

Pälkäneellä ruokaa leimaa huikeiden makujen kera elämyksellisyys. Autenttinen kulinarismi eli paikallistorit, ruokatapahtumat ja ruokavierailut kodeissa trendaavat maailmalla. Katajan liha valmistaa mökkeilijän kesäjuhliin kokonaisena palvattua possua. Yli satakiloinen sika tarjoiluastialla on hiljentää kovempaankin nälkäänsä huutelevan kesävieraan. Unohtumatonta näkyä kelpaa esitellä Instagram-kuvissa ja videotarinoissa hashtageilla #kesäpälkäne #parastaikaa #trendikkäinpälkäne

Laitikkalan lähiruokasafarilla siirrytään apajalta toiselle 

Kauniiden, kylää halkovien vesistöjen ja vanhojen siltojen lisäksi Pälkäneen Laitikkalan kylästä löytyy juustola, marjatila, maaseutumyymälä Kesänmaku sekä ravintola Villa Hepolahti, joka valmistaa herkkuateriansa pitkälti paikallisten tuottajien antimista. Trendimatkaaja pääsee todelliselle Makukylän lähiruokasafarille, jossa kätevästi toisiaan lähellä sijaitsevilta pientiloilta on helppo kerätä kesän maut talteen. 

Valveutunut trendimatkaaja on tietoinen vaikutuksestaan kohdekunnan talouteen ja paikallisten päivittäiseen elämään. Tuliaisiksi viedään strutsin ja villisian makkaraa, Suttisen vadelmalimonadia ja Penttilän potturieskaa sekä Heikkilän juustoja, jotka lomailijan kannattaa tilata etukäteen.

Niitty-Seppälän tilalta itse poimittu mansikka on kymmenen kertaa maukkaampi kuin valmiina ostettu marja. Puskarivien välissä kyykkiminen käy kesäjumpasta. Juurekset ja herneet nakataan makumatkan päätteeksi Tilapuodista takakonttiin ennen kulinaristin kurvaamista kesäillassa eteenpäin. 

Kiinnostuitko? Tutustu kohteisin ja lue lisää Visit Pälkäneen matkailusivuilta.

Aapiskukko
Aitoo 
Katajan Liha
Heikkilän Tila ja Juustola
Rönnvikin viinitila
Suttisen tila
Villa Hepolahti
Strutsitila Syrjynen
Laitikkalan Makukylä
Uotilan leipomo 
Ravintola Kostian Kievari 
Niitty-Seppälän tila
Ravintola Liekki 
 

Lue muut trendiartikkelit täältä

Lähteet: Momondo, Kilroy, Lonely Planet.